(0)

ALLT I STEN ÄR NU FLISBY! • 50-70% på mängder av produkter

Tillbaka

Natursten  sten skapad av naturen

Natursten ger din utemiljö en säregen stil. Eftersom natursten är precis vad det är – sten skapad av naturen – så förekommer naturliga variationer i färg, form och mönster. Natursten ger liv till din utemiljö och en naturlig charm.

Natursten har många olika användningsområden. Gemensamt för olika typer av naturstenar är att de ger en hållbar stenläggning som åldras vackert över tid. I Allt i Stens sortiment hittar du ett brett utbud av produkter i skiffer, granit och kalksten. Varje stensort har unika egenskaper gällande hårdhet, kornstorlek och hur man kan dela stenen. Färgskiftningar och lyster framträder olika starkt beroende på bearbetningsgrad.

natursten-skiffer

Skiffer – en klassisk natursten

Mörk, skimrande skiffer passar som ett vackert och starkt golv både ute och inne. Välj mellan oregelbunden skiffer eller sågade plattor för en stramare stil. Skiffern används också med fördel till att skapa stödmurar som ger intrycket av att du har varit ute i naturen och plockat stenarna själv. Allt i Sten är dessutom en av två leverantörer i Sverige som erbjuder vit, kopparfärgad och svart skiffer från vårt grannland i öster. Den unika, vita skiffern lyser upp din trädgård även nattetid. 

Upptäck vårt sortiment med skimrande skiffer »

Skiffer är dock inte lämpligt att ha på en garageuppfart eftersom stenarna inte klarar den höga belastningen. Gatsten i granit är däremot ett slitstarkt alternativ till din garageuppfart.

natursten-granit-pollare

Granit – den vanligaste naturstenen

Granit är Sveriges vanligaste bergart och finns i hela landet. Allt i Sten erbjuder klassisk Bohusgranit och importgranit från Kina och Portugal. I vårt granitlager hittar du gatsten, kantsten, trappor, blockstenmurar och pollare för att skapa storslagna entréer m.m. Välkommen att besöka våra utställningar där du ser produkterna i sin rätta miljö.

Upptäck Allt i Stens granitsortiment »

natursten-ölandskalksten

Ölandskalksten – naturstenens charmör

Allt i Sten för också den Öländska stenbrytartraditionen vidare och erbjuder röd eller grå kalksten. Den oregelbundna Ölandskalkstenen ger dina ytor en naturlig charm och stenens skrovliga yta passar utmärkt när du vill minimera halkrisken på dina utegolv.

Upptäck vårt sortiment med Ölandskalksten »

Funderar du på att välja natursten för din utemiljö? Välkommen förbi våra butiker för råd och tips. När du köper natursten kan du med fördel plocka den från olika pallar. Därigenom får du maximalt med naturliga variationer på stenarna. Med andra ord maximerar du också det säregna uttrycket i din utemiljö.

Besök oss på Allt i Sten »