(0)
Tillbaka

Muren är en konstellation med såväl praktiska som estetiska fördelar. Att anlägga en mur skapar en naturlig inramning till tomten. Den kan användas för att länka samman ditt hus med en uteplats och skapa en vacker helhet. En mur kan också fylla mer praktiska funktioner, som att plana ut en sluttande tomt, eller att dela upp och skapa en mer lättskött trädgård. Vilket behov har du?

Vilken mursten ska jag välja?

I Allt i Stens breda sortiment hittar du mursten för både stödmurar och fristående murar. Vi har raka och svängda murstenar, höga konstruktionsmurar, låga murar för att göra planteringslådor och naturstensmurar i alla tänkbara sorter. Behöver du bygga högt? Flera av våra betongmurar har smidiga låsningssystem, klackar, glasfiberstavar och plastgluggar vilket underlättar byggandet. Med hjälp av geonät kan du i princip göra muren hur hög som helst.

Brilliant stödmur från S:t Eriks är en av våra mest populära murar tack vare att den är så lätthanterlig. Murstenarna har färdiga låsklackar och således behövs inget murbruk eller extra förankringsdetaljer. Läs mer

Behöver du söka bygglov?

Planera ditt projekt noggrant innan du sätter igång. Om du planerar att bygga en mur längs med gatan kan det krävas bygglov. Kolla därför vad som gäller i din kommun. Information om bygglov hittar du i regel på kommunens webbplats. Ett murbygge är mer avancerat än att lägga plattor. Vi på Allt i Sten ger dig gärna tips och råd eller förmedlar kontakter till kvalificerade stenläggare om du vill ha hjälp. Om du planerar att göra jobbet själv vill vi tipsa om att läsa igenom byggbeskrivningen för den mursten du väljer. Du hittar byggbeskrivningar på respektive leverantörs webbplats.

Har du koll på underarbetet?

En stabil mur vilar på ett ordentligt genomfört underarbete. Hos oss hittar du verktyg och alla tillbehör du behöver. För stödmurar har vi t.ex. dräneringsmaterial för att leda bort vatten bakom stödmuren och geonät för att minska trycket från jordmassorna vid stödmuren. Fråga oss gärna om råd kring ditt murbygge.

Läs mer och upptäck vårt breda sortiment med mursten

Med bästsäljaren Keystone Compac från vår leverantör Heda bygger du enkelt höga murar. Läs mer

För mer information, se våra frågor och svar om att bygga murar.

 

Huvudleverantörer

  • Vallentuna 08-514 304 55
  • Norsborg 08-531 880 65
  • Försäljning Uppsala 018-15 05 85