(0)

Det är med glädje vi nu kan berätta att Allt i Sten blir Flisby

Några nedslag i Allt i Stens historia.

1973

Företaget Ekeby Trädgårdsbuss AB grundades av Tommy Rönnberg den 8:e mars 1973. Till en början fanns vi i lokaler i Spånga där vi köpte och sålde det som fanns till buds. Efter något år började ett telefonregister ta form. Vår och höst ringde vi till hela vår kundstock plus ett stort antal ”nya” kunder och sålde ett sortiment av jord, barkmull, kogödsel, kalk och konstgödsel, torvmull med mera. Vi skötte hemleveranser till hela Stockholmsområdet och var banbrytande inom telefonförsäljning och hemleveranser.

1980

I mitten på 80-talet började vi handla med betongvaror, i första hand med frilagda trädgårdsplattor och knäckstensmurar som var populära då. Även begagnade järnvägsslipers var en storsäljare. Vi var, tillsammans med två andra aktörer, också först med att importera dåtidens nyhet: tumlade, färgmixade markstenar från Danmark.

1991

Telefonregistret såldes 1991 och med det följde även företagsnamnet Trädgårdsbussen. Vi bytte namn till Vallentuna Trädgårdsmaterial AB (VTAB) som passade bättre till den verksamhet vi bedrev.

1998

Efter att ha varit etablerade i norra Stockholm en längre tid, valde vi 1998 att starta upp en filial i Norsborg – VTAB Syd.

2005

Till en början höll vi till på Sjöbodavägen i Slagsta industriområde, men 2005 flyttade vi butiken till Fågelviksvägen 27, precis vid färjan till Ekerö i Slagsta industriområde.

2007

2007 var det dags för en förändring och vi ombildade företaget till en koncern. Moderbolaget fick heta Rönnberg Holding AB, med två helägda dotterbolag i Vallentuna Trädgårdsmaterial AB (VTAB) i Vallentuna och SveaSten AB (SSAB) i Norsborg. Året därpå startade vi en egen import av trädgårdsmöbler och granitprodukter.

2009

Den 7 maj 2009 stod ett namnbyte klart: Vallentuna Trädgårdsmaterial AB bytte namn till Allt i sten Sverige AB. (Vallentuna Trädgårdsmaterial lever dock kvar som en bifirma och vi delar webbsida).

2010

Året efter slogs de båda butikerna samman under det gemensamma varumärket Allt-i-sten. Med det följde en ny grafisk profil och hemsida för att vidare positionera oss som en seriös aktör på marknaden.

2011

För att förtydliga vårt budskap bytte vi namn på butiken i södra Stockholm. Namnbytet till Allt i Sten blev klart 12 maj 2011. Samma år startade vi upp vår tredje butik (nedlagd), Allt i Sten Uppsala AB, som låg i Librobäcks industriområde i norra Uppsala.

2018

Allt i Sten öppnade e-handel!

2020

Vår butik i Norsborg flyttade kring årsskiftet 2020/2021 lite längre ner på samma gata; från Fågelviksvägen 27 till Fågelviksvägen 31. I och med flytten får butiken ett större lager vilket möjliggör snabbare transporter i södra Storstockholm.