(0)

Allt i Sten blir Flisby • 50-70% på mängder av produkter

in-lite

Upptäck din trädgård på nya sätt när solen går ner! Vi känner oss tryggare på platser som är välplanerade med ljussättning. Känslan från sommarkvällarna på uteplatsen med familj och vänner blir ännu rikare när ljus får utgöra en del av stämningen. Ljus framhäver och vägleder, kompletterar och fulländar. Behovet av ljus i din trädgård bör styras av blickfång och designen av trädgården och mindre med fokus på armaturens utseende. Planera ljuset utifrån funktion och de visuella upplevelser du drömmer om!

Vill du ha hjälp? Vi på Allt i Sten har en gedigen kunskap om utebelysning, kontakta oss gärna för produktrådgivning och hjälp med att ta fram en belysningsplan. Hos oss hittar du  kvalitetsprodukter från det nederländska märket  in-lite. Ett tätt samarbete med belysningexperten Lotta Nerblad gör att vi kontinuerligt uppdaterar oss kring det senaste. Lotta har arbetat med in-lite i över 10 år och här ger hon oss sina bästa tips för hur du lyckas med din ljussättning.

Behöver jag en elektriker eller kan jag göra det själv?

In-lite är främst en 12-voltsbelysning, vilket vem som helst får installera. Om man däremot ska installera ett eluttag eller in-lite 230V armaturer krävs en behörig elektriker.

Vad kostar strömmen för en normal trädgårdsbelysning?

Då alla armaturer från in-lite är LED förbrukar respektive armatur minimalt med ström. De minsta förbrukar 0,2 watt och de största 7,5 watt. Om vi räknar med att en normalstor trädgård kanske har 15-20 armaturer med blandade styrkor innebär det en månadskostnad på runt 40 kr.

Evo Hyde 550 dark

Evo Hyde 550 dark passar perfekt att placera under trappsteg och låga sittmurar.

Vilka trender finns det i utomhusbelysning?

Tidigare hade de flesta endast en fasadarmatur vid entrédörren och garagedörren. Idag är det många gånger ett samarbete mellan trädgårdsarkitekten och ljussättaren och man tar i beaktning vilka växter som passar ihop med respektive belysning. Varmgul belysning är mest förekommande och efterfrågad.

Vilken belysning ska jag ha för att minska risken för inbrott?

Använd en kombination av passande fasadbelysning och belysningspunkter längre ut i trädgården, för att skapa ett djup och en trygg trevlig miljö som är styrd av ljussensorer. Belysningspunkterna längre ut i trädgården gör att en obehörig som befinner sig i trädgården kommer synas på längre håll.

In-lite

Från vänster: Hyve 60, Nero, Puck dark, alla från in-lite.

Vad ska jag tänka på när jag belyser entrén?

Entrén är det första du själv och dina gäster möter! Därför är den viktig att prioritera med en välkomnande, trygg och inbjudande ljussättning. En fasadarmatur vars syfte är att ge ljus både på eventuell entrétrappa, dörr och nyckelhålet kan vara en bra grund, men för att skapa en välkomnande helhetskänsla så är det viktigt att tänka på första intrycket från det att man kommer in på tomten.  Vilken känsla vill ni ha när ni kommer hem?  Välj blickpunkter att ljussätta med effekter som ni har glädje av både från entrén och inifrån husets blickpunkter.

Hur belyser jag en mur snyggt?

Det är viktigt att ta murens höjd i beaktning för att hitta rätt ljussättning. Även vilken mursten som använts är av betydelse då det avgör på vilka sätt muren kan ljussättas. En vacker naturstensmur blir magisk med uplight som tar fram glöden och konturerna i stenen – hela muren får en naturlig vacker glöd och ger ett stämningsfullt intryck.

Luna

Välj markspotlighten Luna för att belysa stora föremål i trädgården.

Hur belyser jag en trädgårdsgång?

Ett släpande ljus som kastas in mot gången kan vara väldigt effektfullt och funktionellt.  Ljusbilden skapas utifrån placering och val av armatur – det finns ett stort urval av passande produkter från in-lite. Stående armaturer med ett varmt stämningsljus längs gången passar fint bland växterna. Integrerad belysning som fälls in i en stenlagd gång blir en stämningsfull ljusbild om den får en reflektion från en mur eller växt längs gången.

Hur belyser jag träd och buskar bäst?

Välj bland in-lites 15 olika spotlights. Vilken typ av spotlight du skall välja beror på ytan du skall montera i och storleken på träden och buskarna.

in-lite

Vad ska jag tänka på när jag belyser växthuset?

Ett växthus används idag på flera olika sätt. In-lite systemet är ett utmärkt system för att skapa en flexibel ljussättning för de olika ändamålen i växthuset. Belys fina växter och accenter! En bra grundinstallation kan vara ett antal spotlights som riktas från takregeln i växthuset för att belysa detaljer. Det  skapar vackra synlinjer både inifrån och utifrån. Det är  charmigt att komplettera med en ljuskrona med levande ljus i taket .

Lotta Nerblad

Lotta Nerblad har arbetat med in-lite i 10 års tid. Att upptäcka trädgårdar och utemiljöer när mörkret faller som är ljussatta med in-lite är en upplevelse i sig.

Lotta har ett fint och tätt samarbete med många trädgårdsarkitekter och anläggningsföretag samt ett nära samarbete med slutkunden för att få den bästa flexibla och långsiktiga ljussättningen att njuta av.

Varmt välkomna att ta kontakt för rådgiving och belysningningsplaner i 3D. Med in-lite skapas kreativa unika lösningar för både privat och offentlig miljö.

lotta@markbelysning.se
in-lite.se