(0)
Tillbaka

Med natursten får din uteplats en speciell och livfull stil. Eftersom den är skapad av naturen förekommer variationer i mönster, färg och form vilket skänker en härlig charm till utemiljön.

Till natursten räknar vi granit, skiffer och kalksten. Det gemensamma nyckelordet är hållbart. Oavsett stensort håller de länge och åldras vackert över tid. Varje stensort har unika egenskaper gällande hårdhet, kornstorlek och hur man kan dela stenen. Färgskiftningar och lyster framträder olika starkt beroende på bearbetningsgrad.

Granit

Natursten granit blocksten blockstensmur entréhäll

När det gäller natursten för utomhusbruk är granit ett säkert kort. Den kan användas i många sammanhang som till entréer, ramar till gångar och att matcha mot betong. Allt i Sten har ett stort sortiment av produkter i granit, och vi importerar själva grå granit från norra Kina och svart granit från södra Kina. Granitens utseende och egenskaper är olika beroende på var den bryts. Vår prisvärda granit från norra Kina är väldigt lik den svenska graniten vad gäller hållbarhet, densitet och nyans.

Granit kan användas till bland annat trappor, kanter, gator och blockstensmurar.
Se vårt granitsortiment här >>

Granit är så hållbar så att vi även säljer begagnad gatsten, vilket är en mycket efterfrågad produkt som är unik i sitt slag. En stenläggning med granit håller i flera hundra år. Stenen har ett mjukare intryck och en naturlig lyster efter många år av slitage från hästar, vagnar och fordon. Vår begagnade storgatsten är lämpligast för garageuppfart, vägar och promenadsträckor, medan smågatsten passar bättre i trädgården och på torg.

Begagnad smågatsten >>

Begagnad storgatsten >>

Skiffer

Offerdalsskiffer oregelbunden marksten

Mörk, skimrande skiffer passar som ett vackert och starkt golv både ute och inne. Välj mellan oregelbunden skiffer eller sågade plattor vilket ger ett mer kontrollerat intryck. Skifferna kan också användas som stödmurar för att ge intrycket att du har hämtat stenarna själv i naturen. Allt i Sten säljer vit, kopparfärgad och svart skiffer från Finland. Den unika, vita skiffern gör din trädgård ljus även när det är mörkt ute.

Skiffer är mindre lämpligt på en garageuppfart eftersom stenarna inte klarar så pass hög belastning. Gatsten i granit är ett hållbart alternativ till din garageuppfart.

Upptäck vårt sortiment med skimrande skiffer »

Kalksten

Ölandskalksten hos Allt i Sten

Allt i Sten erbjuder röd och grå kalksten. Den oregelbundnda kalkstenen från Öland har en skrovlig yta som passar mycket bra för att minimera halkrisken på utegolven.

Upptäck vårt sortiment med Ölandskalksten »

Mer tips och inspiration

Är du sugen på natursten för din utemiljö? Välkommen till våra butiker så hjälper vi dig. När du köper natursten kan du med fördel plocka den från olika pallar. Då får du maximalt med naturliga variationer och ett helt unikt uttryck i din utemiljö.

Besök oss på Allt i Sten »

Huvudleverantörer

  • Vallentuna 08-514 304 55
  • Norsborg 08-531 880 65
  • Försäljning Uppsala 018-15 05 85